English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

Osvežitveni tečaj v Dobrni 2016

Objavljeno v oddelku gerontologija, datum dogodka: 10.11.2016

Rdeča nit letošnjega osvežitvenega tečaja v Dobrni je bila medgeneracijsko družabništvo. Tečaj je potekal tri dni, med 10. in 12. novembrom, najbolj množično pa so se prostovoljci udeležili prvega dne; bilo nas je skoraj 80. Program je bil izredno pester.  

Povsem na začetku je Medgeneracijsko društvo Zimzelen predalo vodstvo Zveze Medgeneracijskemu društvu Ljubljana. Ob tem je predsednik MD Ljubljana, Klemen Jerinc, predstavil načrte in cilje Zveze za prihodnjega pol leta. V nadaljevanju dneva pa so bile aktivnosti posvečene medgeneracijskemu družabništvu. Spoznali smo družabništvo v MD Ribnica in biografsko učenje pri medgeneracijskem druženju s starejšimi ljudmi, ki nam ga je predstavila Urška Slana. Jože Ramovš pa je vodil delavnico na prej omenjeno temo.

 

Naslednji dan, v petek, smo dan začeli s telovadbo. V dopoldanskem delu smo nadaljevali z vsebinami metodike medgeneracijskega družabništva, seznanili pa smo se tudi z 2 novima širiteljskima tečajema: Življenje ob rožnem vencu in Varno staranje. Dan smo zaključili z zanimivim predavanjem ob slikah in glasbi  Hermana Čaterja, z naslovom Ne odreci se sanjam.

   

Zadnji dan, v soboto, je potekal »Cvetober« osvežitvenega srečanja, kjer je vsak udeleženec dobil priložnost povedati 1 lepo misel, ki se mu je utrnila na tem srečanju. Razšli smo se prijetno razpoloženi, z upanjem, da se kmalu spet srečamo.

 

© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje