English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

Opis projekta PROCAREFUL

Projekt PROCAREFUL - PRO.active CARE F.or U.sers L.ife podpira program Interreg CENTRAL EUROPE s sofinanciranjem Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt vodi I.S.R.A.A. (Italija) v partnerstvu z osmimi partnerji iz Hrvaške, Nemčije, Madžarske, Italije, Poljske, Slovenije in tremi pridruženimi partnerji iz Italije in Slovenije. Projekt traja 3 leta.

Cilj projekta PROCAREFUL je razviti inovativni model hibridnih storitev oskrbe na domu za podporo neodvisnega življenja starejših in ranljivih oseb, ki potrebujejo oskrbo, z izkoriščanjem prednosti digitalizacije.Starejše in ranljive osebe si želijo oskrbe na svojem domu. Vendar tehničnih rešitev za podporo neodvisnemu življenju pogosto primanjkuje, zlasti na podeželju. Projekt želi premagati izziv obstoječega razkoraka med mesti in podeželjem pri dostopnosti in pravočasni oskrbi na domu z nadgradnjo obstoječih storitev zdravstvenega in socialnega varstva ter s prehodom od reaktivnega k proaktivnemu pristopu.

Da bi to dosegli, partnerji delajo na rešitvi, ki združuje osebno oskrbo z oddaljeno in digitalno podporo na podlagi strojnega učenja in umetne inteligence. Uvajanje modela se preizkuša v petih regijah.

Za dodatne informacije obiščite spletno mesto PROCAREFUL: https://www.interregcentral.eu/projects/procareful/

© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje