English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

Novica: Tekoča izobraževanja in usposabljanja

Objavljeno v splošne novice, dne 10.3.2014

S koncem leta 2013 in v začetku leta 2014 smo na Inštitutu Antona Trstenjaka pričeli izvajati več usposabljanj in izobraževanj v različnih krajih po Sloveniji.

 

Tečaji družinske oskrbe starejšega svojca v:

  • Ljubljani (v začetku februarja 2014 smo v Ljubljani v prostorih Inštituta Antona Trstenjaka začeli izvajati 2 tečaja družinske oskrbe starejšega svojca. Tečaja se odvijata ob sredah dopoldne in četrtkih popoldne, redno se ju udeležuje okoli 44 tečajnikov. Tečaja se bosta zaključila predvidoma v začetku aprila, potem pa se bodo tečajniki lahko nadalje srečevali v klubu svojcev. Tečaj financirata MOL in MDDSZ).
  • Logatcu (s tečajem smo začeli v sredini februarja 2014. 10-tedenskih srečanj se odvija ob sredah, ob 17. uri. Srečanj se redno udeležuje okoli 18 tečajnikov, srečanja pa potekajo v Upravnem centru Logatec. Tečaj financirata občina Logatec).
  • Podutiku v Ljubljani (s tečajem smo začeli konec novembra 2013. Zbrali smo 17 prijav, tečaja pa se redno udeležuje okoli 15 tečajnikov).

Tečaji za usposabljanje prostovoljk in prostovoljcev v medgeneracijskih programih za kakovostno staranje v:

  • Kočevju (v februarju 2014 smo začeli z usposabljanjem prostovoljcev v Kočevju. Izobraževalna srečanja se odvijajo na 14 dni.)
  • Ljubljani (v januarju 2014 smo začeli z usposabljanjem prostovoljcev v dveh skupinah. Ena skupina se srečuje ob torkih popoldne, druga pa ob četrtkih dopoldne. Vseh udeležencev usposabljanj je okrog 40. Usposabljanji se odvijata v prostorih Inštituta Antona Trstenjaka, na Resljevi 11. Financirata ju MDDSZ in MOL.)
© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje