English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

Novica: Vabljeni na logoterapevtski seminar KREPITEV PRAZAUPANJA – OBVLADOVANJE NEGOTOVOSTI

Objavljeno v logoterapija, dne 10.1.2023

Leta epidemije covida-19, vojna v Ukrajini in vsakdanje negotovosti v družini, službi in družbi stopnjujejo v ljudeh negotovost. Večinoma se je ne zavedamo, izraža se kot naelektreno vzdušje v družbi in kot osebna napetost, ki rada izbruhne v nestrpno komuniciranje ali v malodušno pasivnost.

Človeška zmožnost, ki preprečuje to nezdravo stanje, je zaupanje, to je doživljanje odprte poti v smiselno prihodnost ob zavedanju dejanskega stanja sebe, drugih in razmer. Osnovno prazaupanje se oblikuje v prvem letu življenja (Erikson), nato pa se bodisi krepi bodisi slabi. Franklova logoterapija išče spoznanja in razvija metode za krepitev prazaupanja ter notranje trdnosti in motivacije v vsakdanjih življenjskih razmerah, kakršne so, in sicer skozi vse življenje od mladosti do smrti.

Temu je posvečen 2-dnevni seminar Krepitev prazaupanja – obvladovanje negotovosti. Vodiva ga prof. dr. Jože Ramovš, logoterapevt s 4-letno specializacijo pri dr. Elisabeth Lukas, učenec Viktorja Frankla in Antona Trstenjaka, ter diplomirani psiholog Alen Sajtl.

Vsebina seminarja

1.      Biološki (možganski in imunski) ter eksistencialni viri za krepitev prazaupanja;

2.      usmerjanje svojega doživljanja in drugi vsakdanji psihosocialni viri za krepitev prazaupanja.

 

Seminar obsega 40 študijskih ur: 15 ur predavanj, vaj in osebnih konzultacij ob seminarski nalogi ter 25 ur osebnega dela s študijem knjige E. Lukas in R. Wurzel Od strahu do notranjega miru ter z izdelavo seminarske naloge (vrednotenje seminarja: 1,5 ETSC).

 

Razpisujemo dva seminarja v skupinah do 12 udeležencev.

1.      Virtualni (po zoomu) –v torek, 17. januar 2023 (1. seminarski dan) in 31. januar 2023 (2. dan), obakrat od 15. do 20. ure.

2.      V živo na Inštitutu, Resljeva 11 v Ljubljani – v torek 7. februarja 2023 (1. dan) in 21. februarja (2. dan), obakrat od 9. do 14. ure.

 

Cena seminarja vključno s študijsko knjigo je 200 EUR + DDV.

Prijave in informacije: alen@iat.si joze@iat.si.

 

© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje