English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

Novica: STARANJE IN LOGOTERAPIJA

Objavljeno v splošne novice, dne 9.4.2024

Vabimo vas na dvodnevni psihoterapevtski seminar: STARANJE IN LOGOTERAPIJA.

Vsebina seminarja:

1. dan: Smisel v starosti – kako lahko zanj delam in ga doživljam?

2. dan: Življenjska bilanca za kakovostno staranje – svoboda za smiselno stališče ter krepitev veselja in volje za svoj razvoj in sožitje.

Seminar vodi prof. dr. Jože Ramovš, logoterapevt s 4-letno specializacijo pri dr. Elisabeth Lukas, učenec Viktorja Frankla in Antona Trstenjaka.

 

Osnovni podatki o seminarju:

· Datum seminarja: 19. april od 16:00 – 21:00 in 20. april 2024 od 9:00 - 17:30.

· Lokacija in možnost parkiranja: Resljeva c. 11, Ljubljana. Parkiranje možno po predhodnem dogovoru.

· Cena: 280 EUR + DDV, za študente 40% popusta (seminar je vreden 1,5 ETSC).

· Seminar je namenjen: vsem, ki se pri svojem poklicnem ali osebnem delu srečujete s starejšimi ljudmi oz. želite narediti nekaj za svojo osebno rast na tem področju

 

Več o seminarju si lahko preberete v spodaj. 

 

Prijave do 10.4.2024 oz. do zapolnitve mest na: https://forms.gle/HQvKrkp6cybGgzMSA.

Prijava je veljavna po plačilu predplačila.

 

Za dodatna pojasnila smo Vam na voljo preko maila brigita@iat.si ali po telefonu na 014339301.

 

 

Franklova logoterapija lahko zelo pomaga pri poklicnem ali družinskem delu s starimi ljudmi; tako pri oskrbovanju in negi v bolezni in onemoglosti kakor pri prizadevanju za kakovostno, zdravo in dostojanstveno staranje ali oblikovanju lepšega sožitja med starejšimi in mlajšimi. V drugi polovici življenja, ko telesne in duševne moči upadajo, lahko rastejo samo duhovne zmožnosti notranje svobode in osebnega zorenja, z njimi pa kljubovalna moč duha, ki zmore premagovati težave in stiske. Če razvijamo te zmožnosti, se lepša sožitje z ljudmi. Moč lastnega duha in veščine za lepše sožitje so največja naložba za dneve bolezni in pešanja ter za tako pomoč staremu človeku, da je obojestransko koristna. Ko razvijamo te zmožnosti, se odpira pot do doživljanja lastnega smisla v zdravju in nemoči, pri pomoči onemoglemu in pri sprejemanju pomoči od drugih.

O teh logoterapevtskih spoznanjih in veščinah organizira Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje 2-dnevni seminar v sodelovanju z Inštitutom za logoterapijo, kjer je ta seminar šteje ko izbirni modul pri logoterapevtski specializaciji.

Seminar vodi prof. dr. Jože Ramovš, logoterapevt s 4-letno specializacijo pri dr. Elisabeth Lukas, učenec Viktorja Frankla in Antona Trstenjaka.

Razpisan rok izvedbe:

19. april od 16:00 – 21:00 in 20. april 2024 od 9:00 - 17:30 na Resljevi 11 v Ljubljani. Možno število udeležencev je 12. Prijave do 8. aprila, nakar prijavljeni prejme po pošti učno gradivo in navodila za kratko nalogo; seminar namreč poteka po inovativni metodi skupinskega socialnega učenja, ki povezuje v celoto nova spoznanja z izkušnjami in znanji vseh udeležencev.

 

Vrednotenje: seminar obsega 48 študijskih ur: 14 ur predavanj, vaj in osebnih konzultacij ob seminarski nalogi in osebnih vprašanjih ob učni snovi ter 34 ur osebnega dela z branjem učnega gradiva ter z izdelavo seminarske naloge (1,5 ETSC).

 

 

 

© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje