English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

TRADICIOANLNO MEDGENRACIJSKO SREČANJE PROSTOVOLJCEV V MOSTECU 2018

Objavljeno v oddelku sožitje, datum dogodka: 12.6.2018

V sredo, 12. junija, smo se prostovoljci iz različnih medgeneracijskih društev, ki delujejo pod okriljem Inštituta Antona Trstenjaka, zbrali na srečanju v Mostecu.

 

Poleg prostovoljcev Medgeneracijskega društva Ljubljana so se srečanja udeležili še prostovoljci in člani skuin Medgeneracijskega društva Srečno Zagorje, Medgeneracijskega društva Upanje Trbovlje, Medgeneracijskega društva Ribnica, Medgeneracijskega društva Komenda, Medgeneracijskega društva Zimzelen Žalec, Medgeneracijsko društvo za zdravo življenje, kakovostno starost in mediacijo Celje, Medgeneracijsko prostovoljsko društvo za kakovostno starost zaposlenih in nekdanjih delavcev ministrstva za obrambo. Tako se nas je vseh zbralo približno sto.

Po uvodnih pozdravih mag. Ksenija Ramovš, direktorica Inštituta in Tjaše Grebenšek, podpredsednice MD Ljubljana je sledila predaja predsedovanja Zveze. MD Srečno Zagorje, ki je do konca meseca maja vodilo Zvezo medgeneracijskih društev za kakovostno staranje je predalo vodstvo Medgeneracijskemu društvu Ribnica, ki je prevzelo vodenje za naslednjih šest mesecev.

Sledilo je podeljevanje diplom novim prostovoljcem, ki so se v tem šolskem letu usposabljali v Ljubljani in v Zagorju. Skupaj je usposabljanje uspešno zaključilo 30 novih prostovoljcev.

V nadaljevanju smo se družili ob zanimivih predstavitvah posameznih društev, saj so se na letošnjem srečanju posamezna društva predstavila z lokalno dejavnostjo/obrtjo/tradicijo, ki je oziroma je bila značilna za kraj iz katerega prihaja društvo. Seveda pa ni manjkala tudi dobra glasba in hrana.

 

© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje