English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

Inštitut Antona Trstenjaka

Resljeva 11
p.p. 4443
1001 Ljubljana

tel.: +386 1 433 93 01
fax: + 386 1 433 93 01

Novice in obvestila

43 udeležencev projekta SEAM se bo med 30. 3. 2016 in 5. 4. 2016 srečalo v Topolšici (Slovenija), kjer bodo sodelovali na drugem izobraževanju projekta. Izobraževanje je oblikovano za testiranje učnega uspeha odraslih, ki so sodelovali na lokalnih delavnicah. Te so bile predhodno razvite v sedmih državah partnerjev na pobudo projekta.

Štirinajst predstavnikov sedmih partnerskih organizacij se je med 3. 2. 2016 in 6. 2. 2016 zbralo na Brdu (Češka), da bi skupaj preverili trenutne rezultate projekta ''SEAM'', načrtovali naslednje projektne dejavnosti in razpravljali o možnem nadaljevanju te iniciative.


Koordinatorji in bodoči voditelji skupin vseh partnerskih organizacij se bomo med 03/02/2016 in 06/02/2016 srečali v češkem mestu Brno.


Srečanje bo v prvi vrsti namenjeno ovrednotenju do sedaj izvedenih aktivnosti ter iskanju možnosti za izboljšavo dejavnosti in gradiv. Poseben poudarek bo na tečajih, ki v zadnjih nekaj mesecih potekajo v posameznih partnerskih državah. Hkrati bo na srečanju dobra priložnost, da si partnerji med seboj izmenjamo izkušnje in rezultate, ki smo jih pridobili z vodenjem delavnic. Na srečanju se bomo tudi pogovarjali o naslednjem mednarodnem srečanju projekta »SEAM«, ki bo pomladi 2016 v Sloveniji združilo 35 odraslih tečajnikov iz 7 partnerskih držav, 7 voditeljev in koordinatorja.  

 

“SEAM: Socialno izobraževanje odraslih s pomočjo mobilnost” je dvoletno strateško partnerstvo na mednarodni ravni. Projekt koordinira Asociación Gantalcalá (Spain), pomagajo ji Innovative Community Centres Association (Bulgaria), Diecezni charita Brno (Czech Republic), Passaggi onlus (Italy), Latvian Adult Education Association (Latvia), Municipio de Amarante (Portugal) ter naš Inštitut. Projekt je financiran preko programa Erasmus+ Europske komisije, Key Action 2.

 

Če bi radi sledili novicam projekta, se lahko prijavite na novice ali obiščete spletno stran www.seamproject.eu ali pa se obrnete na nas.

 

 

Zadeva: Objava prostega delavnega mesta pripravnika v socialnem varstvu – M/Ž

 

Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje objavlja prosto delavno mesto pripravnik na področju socialnega varstva – M/Ž. Pripravnik bo zaposlen v skladu z razpisnim programom »spodbujanje pripravništva v socialnem varstvu«.

Zahtevana izobrazba: visokošolska 2. stopnje, visokošolska univerzitetna (prejšnja) ipd., Socialno delo in svetovanje.

Alternativna izobrazba: visokošolska 2. stopnje, visokošolska univerzitetna (prejšnja) ipd., Psihologija.

Zahtevano znanje jezikov: razumevanje, govorjenje in pisanje angleškega jezika zelo dobro; razumevanje, govorjenje in pisanje slovenskega jezika odlično.

Zahtevana računalniška znanja: osnovo znane urejanja besedil, delo s preglednicami, delo z bazami podatkov in računalniško oblikovanje.

Pri zaposlitvi bodo imeli prednost kandidati, ki so že prostovoljsko delali na socialno gerontološkem področju. 

Zaposlitev bo trajala 12 mesecev, polni delavni čas.

Rok za prijavo kandidatov je 8 dni.

Kontaktna oseba je Ksenija Ramovš (04 433 93 01).

Vloge pošljite na naslov Inštitut Antona Trstenjaka, Resljeva 11, 1000 Ljubljana ali po e-pošti ksenija.ramovs@guest.arnes.si.

 

Direktorica Inštituta Antona Trstenjaka

mag. Ksenija Ramovš

 

Božični prazniki naj vam rinesejo čas za tkanje medsebojne povezanosti, da prijetne dlani in tople besede prinesejo notranji mir!

V novem letu 2016 vam želimo moč za nove smiselne korake!


Voščilnica

vse novice »

Pretekli dogodki

Jeseni 2015 je Inštitut Antona Trstenjaka izvedel tri tečaje za družinske oskrbovalce.

Dva tečaja sta se odvijala v Ljubljani, v prostorih Inštituta. Pottekala sta ob torkih dopoldne in ob četrtkih popoldne, redno se je obeh tečajev udeleževalo okrog 40 ljudi. Tečajniki srečanja nadaljujejo v klubu svojcev, ki se je začel v decembru.

V Kočevju je tečaj potekal ob sredah popoldne v prostorih Občine Kočevje. Tečaja se je redno udeleževalo slabih 20 ljudi. Pri izobraževanju sta zelo dejavno sodelovali patronažna medicinska sestra Francka Rupnik in fizioterapevtka Ivanka Bižal, ki bo tudi vodila klub svojcev.

 

Slovenska akademija znanosti in umetnosti, Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje ter njun posvetovalni Odbor za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje so v sredo, 18. 11. 2015, organizirali tiskovno konferenco ob izidu slovenskega prevoda Ciceronove knjige Pogovori o starosti (Cato maior de senectute).

Tiskovna konferenco je otvoril predsednik SAZU akad. prof. dr. Tadej Bajd, v nadaljevanju pa so spregovorili še urednik knjige prof. dr. Jože Ramovš, avtor spremne študije akad. prof. dr. Kajetan Gantar, prevajalka Vida Pust Škrgulja, znanstvena recenzenta knjige akad. prof. dr. Boštjan Žekš in dr. David Movrin.

Tiskovna konferenca je bila dobro obiskana, prispevki o konferenci in o knjigi Pogovori o starosti pa bodo objavljeni v številnih slovenskih medijih.

 

 
Osvežitveni tečaj je potekal med 12. in 14. novembrom v Dobrni, prisotnih je bilo 43 prostovoljcev.

Inštitut Antona Trstenjaka uvaja programe na področju aktivnega staranja, katerega vodilo je Delam, kar zmorem in kar je smiselno. Na tečaju sta bila podrobno predstavljena širiteljska programa Bralne skupine in Starajmo se trezno. V skupinah je mogoče izvajati številne dejavnosti (pogovor, telovadbo, petje, urjenje spomina idr.), branje pa predstavlja eno pomembnejših sestavin.

vsi dogodki »

Pogovori o starosti - Cato maior de senectute

De senectute

Nakup knjige→

Tiskovna konferenca →

Mreža medgeneracijskih programov za kakovostno staranje

Mrežo sofinancira

Logo

Več informacij →

Anton trstenjak

Anton Trstenjak

Sreča je srečanje s samim seboj.
(Anton Trstenjak)

© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje