English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

Kdo smo

INŠTITUT ANTONA TRSTENJAKA
za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje
tel: 01/433 93 01
faks: 01/433 93 01

 

izr. prof. dr. Jože Ramovš, antropolog in socialni delavec, evropska diploma psihoterapije (EDP)
predstojnik

e-pošta: joze.ramovs@guest.arnes.si

 

Izredni profesor doktor Jože Ramovš je doktor antropologije in socialni delavec, v Nemčiji je opravil specializacijo iz Franklove logotrapije (ima Evropsko diplomo psihoterapije) in partnerske komunikacije. Dela kot raziskovalec, predavatelj in v praksi zlasti na področjih: sožitje med ljudmi in staranje, zasvojenosti in omamljanje. V teoriji se posveča celostni podobi človeka v njegovi telesni, duševni, duhovni, socialni, razvojni in bivanjski razsežnosti. Razvija programe za kakovostno življenje in sožitje med ljudmi na osnovi vsakdanjih sredstev (antropohigiena). Njegova bibliografija šteje nad tisoč enot (znanstvene, strokovne in poljudne knjige, članki, prispevki na kongresih, radiu, televiziji in spletu, mentorstva pri diplomah, magisterijih in doktoratih).  Več: življenjepis, bibliografija v COBISS.

 


mag. Ksenija Ramovš, dipl. socialna delavka 
direktorica

e-pošta: ksenija.ramovs@guest.arnes.si
alternativen mail: ksenija@inst-antonatrstenjaka.si

 

Ksenija Ramovš je magistra sociologije in diplomirana socialna delavka. Kot direktorica vodi Inštitut. Pomembno področje njenega delovanja je razvijanje in uvajanje programov za kakovostno staranje in sožitje med generacijami in je strokovna vodja Mreže medgeneracijskih programov za kakovostno starost. Nad dve desetletji dela tudi na področju alkoholizma terapevtsko, pedagoško, raziskovalno in akcijsko razvojno, pri čemer je uvedla nova modela prijateljskih skupin zdravljenih alkoholikov ter skupine mladih za zdravo življenje in dobre medčloveške odnose, posveča pa se tudi razvoju preventive omam in zasvojenosti med mladimi. Je supervizorka z licenco SZ in samostojna svetovalka v socialnem varstvu.

 
Maja Rant, univ. dipl. socialna delavka

operativna pomočnica socialnih programov
e-naslov: maja@inst-antonatrstenjaka.si
alternativni e-naslov: maja.rant@gmail.com

 

 

Maja Rant je univerzitetna diplomirana socialna delavka. Po končani Srednji zdravstveni šoli je študij nadaljevala na Fakulteti za socialno delo, kjer je pridobila naziv univerzitetno diplomirana socialna delavka. Diplomirala s področja Stališča študentov Fakultete za socialno delo do pitja alkoholnih pijač. Na inštitutu je zaposlena kot operaterka socialno varstvenih programov. Sodeluje v projektih: »Lepo je živet' in v drugih preventivnih programih pitja mladih, Relais plus ter v Mreži medgeneracijskih programov za kakovostno staranje; izmed njih so: medgeneracijsko družabništvo ob učenju računalništva in Samoobrambi za starejše ženske.

 

 

 

 

 

 

 

Ana Ramovš, dr. med.

Koordinatorica projektov in raziskovalka
e-mail: ana.ramovs.iat@gmail.com

 Tjaša Grebenšek, psihologinja

Operativna pomočnica in raziskovalka
e-mail: tjasa.mlakar.iat@gmail.com

 

 

 

Tjaša Grebenšek je univerzitetna diplomirana psihologinja. Od diplome s področja odnosov med vnuki in starimi starši se raziskovalno, akcijsko-razvojno in s prostovoljskim delom posveča gerontologiji in medgeneracijskemu sožitju. Njeno glavno področje dela je preprečevanje nasilja nad starejšimi; deluje na nacionalnem programu Staranje brez nasilja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veronika Mravljak Andoljšek, profesorica slovenščine in sociologije

Operativna pomočnica
e-mail: veronika.andoljsek@inst-antonatrstenjaka.si

 

 

 

Veronika Mravljak Andoljšek je profesorica slovenščine in sociologije. Na Inštitutu deluje na področju preprečevanja nasilja nad starejšimi (je ena od izvajalk programa Staranje brez nasilja). Prostovoljsko sodeluje pri socialno-kulturnih programih, predvsem na področju družinske oskrbe starejših.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marta Ramovš, socialna pedagoginja

Operativna pomočnica
e-mail: marta@inst-antonatrstenjaka.si

 Ajda Svetelšek, psihologinja

Raziskovalka in koordinatorica projektov
e-mail: ajda.svetelsek.institutat@gmail.com; ajda.svetelsek@inst-antonatrstenjaka.si

 

 

 

Ajda Svetelšek je univerzitetna diplomirana psihologinja in strokovna delavka na področju socialnega varstva. Njeno delo je znanstveno in razvojno raziskovanje ter koordiniranje različnih razvojno-raziskovalnih in socialnih projektov. Področje njenega raziskovanja je predvsem kakovostno staranje v okviru pozitivne psihologije in psihologije zdravja. Piše prispevke za gerontološko revijo Kakovostna starost in pomaga pri uredniškem delu.

 


© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje