English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

Revija kakovostna starost

Kakovostna starost je edina slovenska znanstveno-strokovna revija, ki je posvečena izključno starosti in z njo povezanimi socialnimi, ekonomskimi, zdravstvenimi, medgeneracijskimi ter drugimi, z gerontologijo povezanimi vprašanji.

Zadnja številka

Kakovostna starost letnik 26, številka 1

Status: Na zalogi

Cena izvoda: 14,00 €

izvodov v košarico

Starejše številke

Kakovostna starost - letnik 25, številka 4

Kakovostna starost - letnik 25, številka 3

Kakovostna starost - letnik 25, številka 2

Revija Kakovostna starost - letnik 25, številka 1

Revija Kakovostna starost - letnik 24, številka 4

ARHIV »»

Naročite letnike!

Želite naročiti revijo Kakovostna starost v obliki letnika? Nič lažjega. Le »klik« vas loči od vseh naših letnikov. Pri naročilu starejšega, vam ga bomo poslali takoj, trenutno aktualen letnik pa pošiljamo v obliki naročnine - tako, ko izide posamezna številka, jo pošljemo tudi vam. Več »»

Izbrani članki

Ksenija Ramovš, Tina Lipar, Ksenija Saražin Klemenčič, Mojca Slana: Globalna konferenca o staranju

Tina Lipar: Samo da bo denar in zdravje: življenje starih in revnih ljudi

Ksenija Saražin Klemenčič: Pričakovano trajanje življenja in vzdržnost pokojninskih sistemov

Majda Brumec: Knjiga o ljubezni in žalosti

Darja Čepin: Občina Ravne na Koroškem in program mladi za starejše

Anton Mlinar: Starost, duhovnost in paliativna oskrba

Ksenija Ramovš, Ana Ramovš: 20. IAGG svetovni gerontološko-geriatrični kongres

Tina Lipar: Zid molka

Jože Ramovš, Maja Rant, Marta Ramovš, Tjaša Grebenšek, Ana Ramovš: Družinski in drugi neformalni oskrbovalci v Sloveniji

Jože Ramovš: Oskrbovalec

Martina Starc: Starejši v Letnem poročilu Varuha človekovih pravic Republike Slovenije

Jože Ramovš: Zdravo staranje

Vesna Vodišek Razboršek, Beti Prtenjak in Martina Klobčar ter Jože Ramovš: Ubrana vodstvena ekipa Doma starejših Šentjur prenavlja koncept

Simona Hvalič Touzery: Aktivno staranje v Evropi

Veronika Mravljak Andoljšek: Čisto sam na svetu

Ksenija Saražin Klemenčič: Medgeneracijski prenos znanja- družbeno odgovorno spodbujanje aktivnega staranja

Ana Gorenc Vujović. Tjaša Grebenšek in Katarina Tinauer: Nacionalna konferenca o preprečevanju trpinčenja starih ljudi

Mojca Slana: Gerontološki dogodki

Tanja Pihlar: Avstrijski oskrbovalni sistem

Jože Ramovš: Gospodinjska skupina

Strokovne knjige

Sožitje v družini

Jože Ramovš

Učenje lepega sožitja je trajna naloga vsakega izmed nas, če hočemo, da bo naše potovanje z drugimi skozi življenje prijetno in rodovitno. Potreba po lepšem sožitju v družini je danes bolj pereča kakor kdajkoli doslej. Neuspeh, ki ga ljudje doživljajo v zakonskem in partnerskem sožitju, onesrečuje vse družinske člane, še nabolj pa otroke. Če zboljšamo družinsko sožitje, odpiramo tudi izhod iz družbene slepe ulice v lepše sožitje in sodelovanje med različnimi skupinami, skupnostmi in narodi. Na poti učenja lepega sožitja pa so potrebni smerokazi. Nekaj koristnih lahko najdete v tej knjigi ob sodobnih spoznanjih in dobrih izkušnjah.

 

 Odlomek iz knjige

Da branje te knjige ne bi bilo jalovo modrovanje, se nekaj minut zaustavimo in naredimo vajo z treniranje svojega doživljanja:

V svojem spominu poiščite izkušnjo, ki je nekomu v družini, službi ali drugje v moji bližini korak spodrsnil v hudo stisko: materialno ali v odnosih. Jaz sem ob njem to njegovo stisko začutil in nekaj naredil, da se je težava vsaj delno rešila. Ko se spomnim takšne svoje dobre izkušnje, to zgodbo čimbolj živo podoživim; v spominu občutim, kako je potekala, kako sem jo doživljal, kaj sem naredil, kako sem se počutil po tem.

Ozka je brv nad prepadom po poti skozi življenje. Nihče ne gre po njej trajno zdrav in materialno varen, nihče v nenehno skladnem medčloveškem sožitju z vsemi. Vsakomur prej ali slej zdrsne noga proti prepadu materialnega pomanjkanja, vsakomur pogosteje ali redkeje zdrsne proti prepadu slabih medčloveških odnosov ali razmerij. Rešuje nas to, da po brvi ne hodimo sami, ampak skupaj, da se lahko podpiramo, varujemo, pomagamo v zdravju in bolezni, v sreči in nesreči, v dobrem in hudem.

...

Knjiga je trdo vezana, tako da je primerna za darilo, lažje pa jo držite v rokah tudi za domače branje. Ima 530 strani. Izšla je leta 2017, po vsebini pa je te dni, ko več časa preživljamo skupaj, tako aktualna kot le malo katera druga.

Status: Na zalogi

Cena izvoda: 23,50 €

izvodov v košarico

Več iz knjižne police

Izdali smo že 50 knjig, ki jih najdete na naši knjižni polici. Vabljeni k ogledu, večino lahko tudi kupite v tej spletni prodajalni ali osebno na Inštitutu. Več »»

© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje