English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

Revija kakovostna starost

Kakovostna starost je edina slovenska znanstveno-strokovna revija, ki je posvečena izključno starosti in z njo povezanimi socialnimi, ekonomskimi, zdravstvenimi, medgeneracijskimi ter drugimi, z gerontologijo povezanimi vprašanji.

Zadnja številka

Uvodnik

Znanstveni in strokovni članki

Iz gerontološke literature

Drobci iz gerontološke literature

Gerontološki dogodki

Gerontološko izrazje

Simpoziji, delavnice

Status: Na zalogi

Cena izvoda: 14,00 €

izvodov v košarico

Starejše številke

Revija Kakovostna starost - letnik 24, številka 2

Kakovostna starost - letnik 24, številka 1

Kakovostna starost - letnik 23, številka 4

Revija Kakovostna starost - letnik 23, številka 3

Revija Kakovostna starost - letnik 23, številka 2

ARHIV »»

Naročite letnike!

Želite naročiti revijo Kakovostna starost v obliki letnika? Nič lažjega. Le »klik« vas loči od vseh naših letnikov. Pri naročilu starejšega, vam ga bomo poslali takoj, trenutno aktualen letnik pa pošiljamo v obliki naročnine - tako, ko izide posamezna številka, jo pošljemo tudi vam. Več »»

Strokovne knjige

Dobro je biti človek

Dr. Anton Trstenjak

Anton Trstenjak, DOBRO JE BITI ČLOVEK, 2. izdaja. Ljubljana: Inštitut Antona Trstenjaka in Salve d.o.o., 2018, 164 strani.

Anton Trstenjak (1906–1996) je bil najbolj  znan kot psiholog – s tega področja je polovica od njegovih skoraj petdesetih knjig; ostale so filozofske, teološke, kulturološke in svetovalno-terapevtske. Vse njegovo znanstveno, pedagoško in svetovalno delo pa povezuje poglabljanje v temeljno antropološko vprašanje Kdo in kaj je človek? S tega področja je tudi njegova knjiga Dobro je biti človek, ki je bila po 30 letih ponatisnjena po zaslugi gospe Danice Sebanc; branje tretjega dela te knjige jo je tako obogatilo, da jo je želela imeti na voljo sama in z njo postreči drugim.

V prvem delu knjige povzema Trstenjak spoznanja o značilnih lastnostih, zaradi katerih je človek človek in se bistveno razlikuje od vseh drugih živih bitij, v drugem delu pa je prikazana senčna stran človeka – njegova tragika ob nesrečah, zmotah, hudobiji in smrti; ta del ima zgovoren naslov Hudo je biti človek. Druga polovica knjige daje pritrdilni odgovor naslovu Dobro je biti človek. V njem daje Trstenjak kot veren kristjan odgovor na vprašanje, kako se usmerjati v srečno, zadovoljno, kakovostno in plodno življenje zase in za skupnost. Prepričljivo pookaže, da dobrota ni sirota, ampak je božja – človekova dobrota je svetloba na poti osebnega zorenja, pri uresničevanju želje po lepem medčloveškem sožitju in pri reševanju težav in stisk, s katerimi se sleherni srečuje v življenju.

Status: Na zalogi

Cena izvoda: 9,50 €

izvodov v košarico

Več iz knjižne police

Izdali smo že 50 knjig, ki jih najdete na naši knjižni polici. Vabljeni k ogledu, večino lahko tudi kupite v tej spletni prodajalni ali osebno na Inštitutu. Več »»

© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje