English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

Revija kakovostna starost

Kakovostna starost je edina slovenska znanstveno-strokovna revija, ki je posvečena izključno starosti in z njo povezanimi socialnimi, ekonomskimi, zdravstvenimi, medgeneracijskimi ter drugimi, z gerontologijo povezanimi vprašanji.

Zadnja številka

Kakovostna starost letnik 25, številka 2

Uvodnik

Znanstveni in strokovni članki

Iz gerontološke literature

Gerontološko izrazje

Simpoziji, delavnice

Iz medgeneracijskih programov

Starosti prijazna mesta in občine

Good Quality of Old Age: Journal for Gerontology and Intergenerational Relations

Status: Na zalogi

Cena izvoda: 14,00 €

izvodov v košarico

Starejše številke

Revija Kakovostna starost - letnik 25, številka 1

Revija Kakovostna starost - letnik 24, številka 4

Kakovostna starost - letnik 24, številka 3

Revija Kakovostna starost - letnik 24, številka 2

Kakovostna starost - letnik 24, številka 1

ARHIV »»

Naročite letnike!

Želite naročiti revijo Kakovostna starost v obliki letnika? Nič lažjega. Le »klik« vas loči od vseh naših letnikov. Pri naročilu starejšega, vam ga bomo poslali takoj, trenutno aktualen letnik pa pošiljamo v obliki naročnine - tako, ko izide posamezna številka, jo pošljemo tudi vam. Več »»

Strokovne knjige

Preprečevanje padcev v starosti

Priročnik za člane skupin

Božidar Voljč, Ksenija Ramovš, Jože Ramovš, Klemen Jerinc, Maja Rant, Martina Starc, Mojca Slana, Blaž Švab, Slavica Valenčak

Knjižica je namenjena članom skupin v programu preprečevanja padcev. V njej je gradivo za osem srečanj programa, od katerih je vsako sestavljeno iz učne snovi, osebnega dela doma, telovadnih vaj za krepitev ravnotežja in preprečevanje padcev, vprašanj za ponavljanje učne snovi in zapisov misli. Po vrsti si sledijo srečanja: Padci in starost; Pogostost, načini in posledice padcev v starosti; Varovanje pred padci v domačem okolju (1. in 2. del); Varovanje pred padci v bližnji okolici doma (3. del); Kako zmanjšati nevarnost padcev v starosti (1. del: Posameznik, 2. del: Družina in drugi bližnji) ter zaključno srečanje (Smo na koncu tečaja). Na koncu knjižice je tudi telovadni koledar, v katerega si lahko član skupine zapisuje potek osebne vadbe.

60 strani, izšla leta 2011

Status: Ni v redni prodaji

Več iz knjižne police

Izdali smo že 50 knjig, ki jih najdete na naši knjižni polici. Vabljeni k ogledu, večino lahko tudi kupite v tej spletni prodajalni ali osebno na Inštitutu. Več »»

© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje