English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

MEDGENERACIJSKI RAZVOJNI PROGRAM KREKOVO SREDIŠČE

DNEVNO BIVANJE

Zaradi epidemioloških razmer je dnevno bivanje od 16.11.2020 začasno zaprto. O ponovnem odprtju boste udeleženci obveščeni po telefonu.

Krekovo središče v Komendi, Krekova ulica 10, je možnost dnevnega bivanja za starejše, ki so še razmeroma samostojni in bi radi prosti čas preživljali v dobri družbi ter skrbeli za kakovostno staranje. Vabljeni vsi, ki zaradi zaposlenosti svojcev potrebujete družbo kot tisti, ki želite kvalitetnejše preživljati prosti čas ter ostati povezani s sosesko. Aktivnost dnevnega bivanja se odvijajo vsak delovni dan v dopoldanskem času med 9 in 15 uro. 

Dan udeleženci začnejo s klepetom ob kavi in branju časopisov, sledi aktivnost, ki je odvisna od dneva v tednu in je namenjena razvijanju kognitivnih, čustveno-doživljajskih in socialnih veščin, nato telovadba, ki vsak dan traja najmanj pol ure. Po telovadbi udeleženci skupaj z vodjo pripravijo toplo malico, po malici pa vsak od udeležencev čas preživi kot želi. Nekateri si radi pogledajo prvi Dnevnik na televiziji, drugi odidejo k popoldanskemu počitku, spet tretji preberejo kakšno revijo ali pa poklepetajo med seboj.

 

Krekovo središče deluje v tesni povezavi z lokalno skupnostjo, kar iz tedna v teden prinaša nove ideje, od skupnega urejanja vrta, do različnih vrst sodelovanja s tamkajšnjimi društvi. Vsak obiskovalec lahko s svojimi izkušnjami in spretnostmi prispeva k raznovrstnosti dogajanja, v aktivnosti pa se vključujejo tudi prostovoljci.

Dnevno bivanje je namenjeno prebivalcem iz Komende, vključijo pa se lahko tudi starejši iz Domžal, Medvod, Mengša, Vodic in Trzina.

 

Če bi se vi ali vaši bližnji radi pridružili dnevnemu bivanju, nas lahko pokličete na                064/299-599 ali pišete na: info@iat.si.
© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje