English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

Knjige

Status: Ni v redni prodaji

Za kakovostno staranje in lepše sožitje med generacijami

2. dopolnjena izdaja

Jože Ramovš

Ta knjiga je darilo ljudem, ki so sodelovali v raziskavi ZDRAVO STARANJE IN KAKOVOSTNO SOŽITJE - stališča, potrebe in zmožnosti odraslih prebivalcev občine Ivančna Gorica. V njej so zbrana sodobna demografska, gerontološka in medgeneracijska spoznanja. Napisana so v razumljivem jeziku in za praktično uporabo v vsakdanjem življenju.

90 strani, izšla leta 2012

 

Status: Ni v redni prodaji

Medgeneracijsko središče Zgornja Šiška v Ljubljani

urbanistična zasnova in idejni načrt

Gašper Kociper

Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje je v sodelovanju s Fakulteto za Arhitekturo, Univerze v Ljubljani izdal in založil monografijo Medgeneracijsko središče Zgornja Šiška v Ljubljani. Po monografijo se je podpisal arhitekt Gašper Kociper. Vsebinsko je monografija razdeljena v 6 poglavij, z naslovi: Medgeneracijsko središče, Izhodišča za projektiranje, Lokacija Zgornja Šiška, Zasnova projekta, Urbanistična zasnova in idejni načrt ter Prostorska predstavitev. Vsako izmed naštetih poglavij pa se deli v več podpoglavij. Knjiga je v celoti dostopna v pdf obliki, prenesete jo lahko s klikom na spodnjo povezavo.

Starosti prijazna Ljubljana Medgeneracijsko središče Zgornja Šiška v Ljubljani

100 strani, izšla leta 2011

Status: Ni v redni prodaji

Dnevnik za zdravo in aktivno življenje z zvišanim krvnim tlakom

Pripravili: Ksenija Ramovš, Božidar Voljč, Jože Ramovš

V okviru projekta SoGraP - Potencial socialnega gradienta za zmanjšanje neenakosti v zdravju starejših, ki ga sofinancirata Evropska komisija in Ministrstvo za zdravje RS, smo izdali knjižico Dnevnik za zdravo in aktivno življenje z zvišanim krvnim tlakom. Dnevnik bo v pomoč članom diskusijskih skupin. V njem so predstavljene različne teme, povezane z zvišanim krvnim tlakom in zdravim načinom življenja. Vključuje navodila in materiale za 10 srečanj ter tabele in sheme, ki omogočajo spremljanje in beleženje krvnega tlaka, prehranskih navad ter osmih kazalnikov zdravja.

52 strani, izšla leta 2011

Status: Ni v redni prodaji

Geriatrija in zdravstvena gerontologija v slovenskem prostoru

Problemska konferenca, Brdo 15. septembra 2011, zbornik referatov

Uredniki: dr. Medved Robert, mag. Zdenka Tičar, prof. dr. Jože Ramovš

Ministrstvo za zdravje RS in Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje sta ob problemski konferenci Geriatrija in zdravstvena gerontologija v slovenskem prostoru, ki je potekala na Brdu, 15. septembra 2011, izdala zbornik referatov, v katerem so zbrani prispevki s konference.

160 strani, izšla leta 2011

Status: Ni v redni prodaji

Vademekum za zdravljene alkoholike in njihove svojce

Ksenija Ramovš

Inštitut Antona Trstenjaka je v sodelovanju s Socialnim forumom za zasvojenosti in omame izdal Vademekum za zdravljene alkoholike in njihove svojce. Vademekum vsebuje nekaj osnovnih znanj o zasvojenostih ter opis terapevtskega programa. Večina vademekuma je namenjena osebnim zapisom kot so npr. koledar teka, planinski dnevnik, bralni zapisi, osebni zapisi ter vprašanja in dileme.

240 strani, izšla leta 2011

© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje