English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

Knjige

Status: Razprodano

Kakovostna starost. Socialna gerontologija in gerontagogika

Jože Ramovš

Knjiga vsebuje sodobna znanja o kakovostnem staranju in sožitju generacij. Je rezultat deset letnega uspešnega znanstvenega in praktičnega dela Inštituta Antona Trstenjaka na tem področju. Soizdajateljica knjige je Slovenska akademija znanosti in umetnosti.

584 strani, izšla leta 2003

Status: Ni v redni prodaji

Za kakovostno staranje in lepše sožitje med generacijami

Jože Ramovš

Ta knjižica je bila darilo ljudem, ki so sodelovali v raziskavi Stališča, potrebe in potenciali tretje generacije na področju zdravja in psihosocialnega funkcioniranja.

72 strani, izšla leta 2009

Status: Ni v redni prodaji

Starosti prijazno mesto

Priročnik za člane častnih seniorskih odborov in druge sodelavce starosti prijaznih mest

Božidar Voljč, Jože Ramovš

Starosti prijazna mesta je nov projekt Svetovane zdravstvene organizacije (od 2007), ki dosega z malo sredstev veliko dobrobit za kakovostno staranje v mestih. Brošura vsebuje kratek prikaz projekta v svetu in v Sloveniji, prevod 84 priporočil Svetovne zdravstvene organizacije za starosti prijazna mesta, literaturo o projektu in navodila za uporabo priročnika. Ostali del je beležnica, da lastnik Vademecuma zapisuje svoja opažanja in predloge o tem, kaj je njegovem mestu starosti prijazno in kaj bi bilo mogoče izboljšati.

Brošura je izšla leta 2009, ima 64 strani in je brezplačna za člane častnih odborov in sodelavce starosti prijaznih mest.

Status: Razprodano

Kako govoriš z menoj?

Dobra in slaba partnerska komunikacija

Joachim Engl, Franz Thurmaier

V knjigi sta avtorja natančno opisala po čem lahko spoznamo napake v komunikaciji, kakšna so komunikacijska pravila in kako se oboje kaže v pogovoru. Njun cilje je, da bi bralec doživel, kako lahko že en sam zasuk v pogovoru preusmeri nadaljnji potek pogovora. Predstavita tudi konkretne možnosti in priložnosti za partnersko komunikacijo. Knjiga je namenjena vsem, ki želijo izboljšati komunikacijo.

175 strani, izšla leta 2005

Status: Ni v redni prodaji

Prostovoljski dnevnik

pri osebnem prostovoljskem delu z ljudmi in učenju lepega medčloveškega sožitja

Jože Ramovš

Prostovoljski dnevnik je hkrati delovni zvezek prostovoljca in knjižni priročnik o prostovoljstvu. Prvi del vsebuje teorijo in metodiko osebnega prostovoljstva, ki je skupna vsem oblikam osebnega prostovoljstva. Drugi del priročnika pa je prazen zvezek za osebne zapise prostovoljcev – bralne zapise ter odprta vprašanja in pasti s katerimi se srečujejo pri svojem prostovoljskem delu.

83+158 strani, izšla leta 2007

© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje