English site

Povečaj črkePomanjšaj črke

Dogodki

Pretekli dogodki

Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje je organiziral 14. novembra 2008 Konsenzus konferenco o uresničevanju Strategije na področju zdravstva in socialnega varstva; njen pokrovitelj je bil predsednik Slovenije. Velika zastopanost zdravstvenih in socialnih izvajalcev, znanosti in politike, predstavnikov vseh generacij ter pozitivno vzdušje govorijo, da je bila to v resnici nacionalna konferenca za oblikovanje partnerstev na tem področju. Predavanja in razprava so prispevala pomembna spoznanja in dobre izkušnje o staranju in sožitju med generacijami. Okrogla miza je v eni sami uri posredovala kratka poročila organizatorjev štirinajstih strokovnih kongresov, posvetov, festivalov in večjih strokovnih seminarjev, ki so se v letu 2008 odvili v Sloveniji na temo staranja, demografije in medgeneracijskega sožitja.  Ob koncu konference je bil oblikovan poziv vladi Republike Slovenije, ki ga objavljamo v nadaljevanju.

 

Ob zaključku mednarodnega projekta Daphne smo na Inštitutu Antona Trstenjaka organizirali mednarodni seminar: Novi pristopi preventive nasilja nad starimi ljudmi. O tej temi so spregovorili tuji in domači strokovni sodelavci projekta Daphne ter drugi strokovnjaki s področja zagotavljanja varnosti starih ljudi. Seminar se je odvijal v dvorani Inštituta Antona Trstenjaka na Resljevi 11, od 9. do 15. ure.

Leta 2006 smo praznovali 40-letnico ustanovitve slovenskega gerontološkega inštituta in s tem tudi 40-letnico slovenske gerontologije kot znanstvene in strokovne panoge. Dne 25. novembra 1966 je namreč pričel z delom Gerontološko-geriatrični inštitut v Trnovem v Ljubljani, odlok o njegovi ustanovitvi v sklopu Kliničnih bolnišnic pa je bil objavljen v Uradnem listu SRS 28. aprila 1966.

Inštitut je v sodelovanju s Socialnim forumom za zasvojenosti in omame 21. novembra 2002 organiziral posvet na temo: "Problematika čezmernega pitja med mladimi in možnosti preprečevanja tega problema". Posvet je bil namenjen vsem, ki jih ta problematika zanima. Potekal je med 9.30 in 13.00 uro v prostorih Inštituta Antona Trstenjaka.

1...5678910››
© 2010 - Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje